Hvad Er En Blishøne?

Skrevet d. 15. April 2021
Pixabay, Clker-Free-Vector-Images

En blishøne er nem at kende i den danske natur, da den har en sort fjerdragt og et hvidt næb. Den har desuden også en blis i panden. Der er deraf, at den har fået sit navn.

Det er en meget almindelig fugl at finde i Danmark. Den ankommer til Danmark i efteråret, hvor de holder til i lavvandede fjorde og vige. Om vinteren trækker de længere sydpå, men kun til steder som Holland, Frankrig og Belgien.

Blishøns danner, ligesom mange andre dyr, par, når vi når til foråret. De bygger gerne reder langs breddene i søer. Når de yngler, bliver de meget opmærksomme omkring deres terrietorie ved reden og der er ingen, der må komme for tæt på. Det er dog helt omvendt om vinteren, hvor de samles i store flokke og er meget sociale.

De spiser for det meste vandplanter, men kan eksempelvis også spise snegle, insekter og muslinger. 

En lille fun fact omkring en blishøne er, at de faktisk ikke har svømmehud mellem deres tæer, selvom de primært lever i vandet. I stedet har de svømmelapper langs kanten af tæerne.

En voksen blishøne kan blive 38 cm lang med et vingefang på 70-80 cm og veje mellem 500-900 g.

Tak til Perlen Odense. Til slut vil sige stort tak til Perlen Odense, der har bidraget økonomisk til sidens tekst. Så kig eventuelt på smykker hos Perlen Odense.

Næste indlæg
Danske rovfugle
I Danmark er der ni forskellige rovfugle:1. Musvåge: Musvågen er kraftigt bygget med et temmeli…
Læs mere
Liste: De bedste naturoplevelser i Danmark
Elsker du storslået natur? Så behøver du faktisk ikke rejse så langt for at opleve det. Faktisk behø…
Læs mere
Hvad er rekyl?
Rekyl er, når et våben eller andet affyrer sit skud og der kommer et skub efterfølgende. Det skub ka…
Læs mere