Hvad Koster Det At Gå Til Spejder? Se Priserne Her

Skrevet d. 19. October 2020
Jumpstory

Det koster mellem 600 kr. og 1.500 kr. om året at gå til spejder, alt efter alder og hvor i landet man er spejder. Kontingentet er nemlig individuelt for de enkelte spejdergrupper landet over. Som regel koster det omkring 1.200 kr. om året at gå til spejder.

Der er i dag flere end 400 spejdergrupper i hele Danmark. Du kan derfor opleve store prisforskelle på at være spejder, alt efter hvor i landet du eller dit barn ønsker at gå til spejder.

Det koster det at gå til spejder

Du skal dog regne med, at prisen på at gå til spejder er højere end blot selve kontingentet. Der vil komme diverse ekstraudgifter til. Du skal også regne med, at der vil være udgifter til sådan noget som uniform og diverse former for udstyr i løbet af året.

Hvor meget disse udgiftsposter løber op i, kan være svært at spå om, da det kommer an på, hvor meget du slider og er nødsaget til at udskifte dit udstyr.

Når du begynder som spejder - eller dit barn gør det, så er det dog muligt at begynde i det små. Du kan derfor godt sprede de øvrige udgifter ud over længere perioder - især når børnene når en alder, hvor det ikke er alle tøjstørrelser, der skal udskiftes hvert år.

Set over en længere årrække så er det at gå til spejder blandt de absolut billigste fritidsinteresser, når man sammenligner med en lang række andre fritidsinteresser så som sport og lignende.

I Danmark findes der fem spejderkorps. De fem er:

  1. Det Danske Spejderkorps (DDS)
  2. KFUM-Spejderne
  3. De grønne pigespejdere (tidligere KFUK-spejderne)
  4. Danske Baptisters Spejderkorps (DBS)
  5. Dansk Spejderkorps Sydslesvig (DSS)

Der er omkring 70.000 spejdere i Danmark fordelt over de fem spejderkorps. Flere steder er det så populært at være spejder, at der er ventelister på at komme med en de enkelte spejdergrupper.

Næste indlæg
Danske rovfugle
I Danmark er der ni forskellige rovfugle:1. Musvåge: Musvågen er kraftigt bygget med et temmeli…
Læs mere
Liste: De bedste naturoplevelser i Danmark
Elsker du storslået natur? Så behøver du faktisk ikke rejse så langt for at opleve det. Faktisk behø…
Læs mere
Hvad er en blishøne?
En blishøne er nem at kende i den danske natur, da den har en sort fjerdragt og et hvidt næb. Den ha…
Læs mere