Kend Din årstid: Efterårets Kendetegn

Skrevet d. 13. October 2020
Cole Keister

Efteråret er lidt en mærkelig tid. Den ene dag kan man hundefryse og være nødt til at tage både vinterjakke, hat og handsker på. Et par dage senere kan man så finde sig selv siddende udenfor, hvor man bliver varmet af den varme efterårssol. Efteråret kan altså være præget af store skift, hvor det mest af alt føles som om, at vejret endnu ikke har bestemt sig for, om det skal forblive sommer lidt endnu, eller om vi skal gå ind i vinterens mørke. 

Efteråret er i september meget præget af sensommer, hvor der stadig vil være en del dage med sol og varme temperaturer. 

I oktober begynder man at kunne se efteråret på træernes blade. De begynder blive mere brun-røde, og vejret begynder at være koldere og mere stormende. Dagene begynder også at blive betydeligt kortere. 

Med November kommer så endnu kortere dage, endnu koldere vejr og store perioder med en tåget, gråt vejr. Dog kan der også komme perioder med solskin og frisk vejr. Dagene er stadig ikke helt så korte som de bliver i December og Januar. 

Efteråret er også kendetegnet ved, at det er sæson for storme. Det er ofte her og i den tidlige vinter, hvor vi virkelig kan blive udsat for at blive blæst igennem. Dette skyldes, at de n varme luft fra syd møder den kolde luft mod nord. 

Næste indlæg
Liste: De bedste naturoplevelser i Danmark
Elsker du storslået natur? Så behøver du faktisk ikke rejse så langt for at opleve det. Faktisk behø…
Læs mere
Liste: De Bedste Naturdokumentarer
Elsker du også at se en god naturdokumentar? Der er noget meget beroligende og samtidig storslået ve…
Læs mere
Hvad betyder kaliber?
Hvad betyder kaliber? Kaliber bruges med henvisning til flere ting, når det gælder skydevåben. Her b…
Læs mere