Kend Din årstid: Efterårets Kendetegn

Skrevet d. 13. October 2020
Cole Keister

Efteråret er lidt en mærkelig tid. Den ene dag kan man hundefryse og være nødt til at tage både vinterjakke, hat og handsker på. Et par dage senere kan man så finde sig selv siddende udenfor, hvor man bliver varmet af den varme efterårssol. Efteråret kan altså være præget af store skift, hvor det mest af alt føles som om, at vejret endnu ikke har bestemt sig for, om det skal forblive sommer lidt endnu, eller om vi skal gå ind i vinterens mørke. 

Efteråret er i september meget præget af sensommer, hvor der stadig vil være en del dage med sol og varme temperaturer. 

I oktober begynder man at kunne se efteråret på træernes blade. De begynder blive mere brun-røde, og vejret begynder at være koldere og mere stormende. Dagene begynder også at blive betydeligt kortere. 

Med November kommer så endnu kortere dage, endnu koldere vejr og store perioder med en tåget, gråt vejr. Dog kan der også komme perioder med solskin og frisk vejr. Dagene er stadig ikke helt så korte som de bliver i December og Januar. 

Efteråret er også kendetegnet ved, at det er sæson for storme. Det er ofte her og i den tidlige vinter, hvor vi virkelig kan blive udsat for at blive blæst igennem. Dette skyldes, at de n varme luft fra syd møder den kolde luft mod nord. 

Næste indlæg
Danske rovfugle
I Danmark er der ni forskellige rovfugle:1. Musvåge: Musvågen er kraftigt bygget med et temmeli…
Læs mere
Liste: De bedste naturoplevelser i Danmark
Elsker du storslået natur? Så behøver du faktisk ikke rejse så langt for at opleve det. Faktisk behø…
Læs mere
Hvad er en blishøne?
En blishøne er nem at kende i den danske natur, da den har en sort fjerdragt og et hvidt næb. Den ha…
Læs mere