Hvad Er En Weimaraner?

Skrevet d. 20. November 2020
Pexels

Hvis du er jæger eller blot velbevandret blandt hunderacer, så har du formentlig hørt om racen Weimaraner. Hunden er meget nem at genkende, og er også relativt populær blandt jægere, der både vil have en hund til jagten og hjemmet.

Hvad er en weimaraner? En Weimaraner er en middelstor stående jagthund, som stammer fra tyskland. Weimaranere har typisk en karakteristisk sølvgrå eller musegrå pels, hvilket har medført kælenavnet “det grå spøgelse”. Weimaraner er gode jagthunde, men gør sig lige så godt som almindelig familiehund.

Kigger vi lidt på de fysiske aspekter, så vil hannen som regel veje et sted mellem 34 - 38 kg. En hun vil ofte være lidt mindre og veje mellem 31 - 36 kg. Skulderhøjden lyder på 60 - 70 centimeter for hannen, imens hunnen ligger på 55 - 65 centimeter.

Weimaranere er meget energisk hund, der kræver masser af motion. Den er også en perfekt familiehund, da den faktisk har et stort behov for at være sammen med sin familie. Til gengæld er den så ikke videre god til at være alene hjemme.

Generelt er det en hund, der trives bedst ved at være sammen med ejerne mest muligt, og meget gerne ude i naturen, hvor den kan bruge sin energi.

Næste indlæg
Liste: De bedste naturoplevelser i Danmark
Elsker du storslået natur? Så behøver du faktisk ikke rejse så langt for at opleve det. Faktisk behø…
Læs mere
Liste: De Bedste Naturdokumentarer
Elsker du også at se en god naturdokumentar? Der er noget meget beroligende og samtidig storslået ve…
Læs mere
Hvad betyder kaliber?
Hvad betyder kaliber? Kaliber bruges med henvisning til flere ting, når det gælder skydevåben. Her b…
Læs mere