Udeleg Uden Berøring - 3 Stærke Bud

Skrevet d. 19. October 2020
Pixabay

Udendørs leg har altid været blandt børn. Nogle gange kan udeleg uden berøring også været en nødvendighed. Derfor er det altid en god ide at have et par alternative lege parate, når der skal leges lege, uden børnene rører ved hinanden.

Her får du tre stærke bud på udelege, som kan leges af de fleste børn.

Top 3: Udelege uden berøring

Ram vandflasken 

En bold og to store vandflasker, der er helt eller delvist fyldt med vand. Børnene stiller sig her overfor hinanden med en passende afstand med vandflasken stående foran sig. Herefter gælder det om at ramme den andens vandflaske, så den vælter.

Når flasken bliver væltet, skal den hvis flaske det er, skynde sig at hente bolden, inden flasken må rejses op. Vinderen af spillet er det barn, der først får tømt modstanderens flaske.

Spark til dåse (dåseskjul)

Fangeleg og tagfat kræver som regel en eller anden form for berøring. Et stærkt alternativ hertil er spark til dåse - eller dåseskjul, som det også kaldes.

Her skal den ene af deltagerne være fangeren, mens de øvrige skal gemme sig. Fangeren tæller til 100, med lukkede øjne, imens de øvrige deltagere gemmer sig.

Derefter skal fangeren forsøge at fange de andre. Når fangeren finder en, skal han/hun løbe tilbage til dåse og røre den, mens navnet på den, der er fundet, samt hvor vedkommende er fundet, råbes højt.

Den der er fundet, kan nå at gå fri, hvis han/hun kommer først til dåsen og sparker til den, mens han/hun råber sit navn. Siges der i stedet "alle ud af dåsen", så er alle dem, der er fanget sluppet fri igen. Legen fortsætter, indtil alle er fanget.

Skattejagt

Med en gemt skat og et skattekort kan børnene være underholdt i lang tid. Især hvis hvert skattekort indeholder spor til et nyt skattekort. 

Legen kræver ingen berøringer, men den kan sende ungerne afsted efter skatten, samtidig med at legen kræver, at ungerne skal være både mentalt og fysisk aktive for at finde skatten.

Tak for støtten!

Til sidst vil vi hurtigt takke avXperten for deres støtte til indlægget her. Find et af Danmarks største online udvalg af elektronik på avXpertens webshop, hvor du eksempelvis kan finde et smart ekstern DVD drev så du kan se dine yndlings DVD film selvom din computer ikke har et DVD drev indbygget.

Næste indlæg
Liste: De bedste naturoplevelser i Danmark
Elsker du storslået natur? Så behøver du faktisk ikke rejse så langt for at opleve det. Faktisk behø…
Læs mere
Liste: De Bedste Naturdokumentarer
Elsker du også at se en god naturdokumentar? Der er noget meget beroligende og samtidig storslået ve…
Læs mere
Hvad betyder kaliber?
Hvad betyder kaliber? Kaliber bruges med henvisning til flere ting, når det gælder skydevåben. Her b…
Læs mere