Danske Rovfugle

Skrevet d. 14. May 2021
Klappe / Pixabay

I Danmark er der ni forskellige rovfugle:

1. Musvåge: Musvågen er kraftigt bygget med et temmelig stort, bredt hoved og et typisk krumt rovfuglenæb. Dens fjerdragt er typisk brun, men specielt undersiden kan variere fra det helt lyse, næsten hvide til helt mørke fugle.

2. Spurvehøg: Spurvehøgen som er en effektiv jæger forsøger ved at anvende lav søgeflugt at overraske sit bytte. Under selve jagten stryger spurvehøgen lavt over jorden og gør brug af dækning for et pludseligt angreb.

3. Duehøg: Ungfugle har gullig, længdeplettet underside og en mørkebrun overside med gullige fjerrande.

4. Rørhøg: Rørhøge er en anelse større end en musvåge. Rørhøge er kendetegnet ved, at vingerne holdes opad i v-form, når fuglen svæver.

5. Blå kærhøg: kendetegn er, lille ugleagtigt hoved, brede vinger med fem fingre, slank krop og lang hale, gule ben og et blåligt næb med sort spids.

6. Hedehøg: Hannen er sølvgrå med sorte vingebånd og vingespidser, mens hunnen er brunlig med en lysere krop og hvid overgump. Ungfuglene har ligesom hunnen en hvid overgump. Hannen får som et-årig begyndende blågrå partier.

7. Tårnfalk: Tårnfalken er en af de almindeligste rovfugle i Danmark. Den har en karakteristisk kropsform med relativt lange, smalle vinger og en lang hale og er kendetegnet ved en såkaldt falketand på næbbet.

8. Kongeørn: Kongeørnen, som kun er en anelse mindre end havørnen, er den næststørste rovfugl i Danmark. Kongeørnen er relativ sjælden i Danmark, hvor kun få par yngler.

9. Havørn: Havørnen er Nordeuropas største rovfugl. Den voksne fugl har en længde på 75-100 cm og et vingefang der er mere end dobbelt så stort, 190-250 cm.

Denne tekst er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af Julie Sandlau øreringe . Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.

Næste indlæg
Liste: De bedste naturoplevelser i Danmark
Elsker du storslået natur? Så behøver du faktisk ikke rejse så langt for at opleve det. Faktisk behø…
Læs mere
Hvad er en blishøne?
En blishøne er nem at kende i den danske natur, da den har en sort fjerdragt og et hvidt næb. Den ha…
Læs mere
Hvad er rekyl?
Rekyl er, når et våben eller andet affyrer sit skud og der kommer et skub efterfølgende. Det skub ka…
Læs mere