Bedste Naturlegeplads

Skrevet d. 29. January 2021
Tilla Rebsdorf

Røverknolden - naturlegeplads med lækre udfordringer

Rold Skov har mere at byde på, end de tre røvere fra Rold - Bettefanden, Lorentz Meyer og Petrollinen. I skoven ligger Nordens bedste naturlegeplads. 

En tur i skoven er god for krop og sjæl, ikke kun på en skøn forårsdag, eller når efteråret farver alle bladene gule, røde og orange. Også på pivkolde dage, hvor næsen bliver kold og kinderne røde er det skønt med en skovtur. Men skal familiens mindste årgange med ud i skoven bliver det først for alvor rigtig sjovt, når skoven byder på en naturlegeplads. Det gør Rold Skov. Røverknolden hedder den, og den har alt det, som et barnehjerte ønsker. Ja, endda et vandhul, så de små kan udforske, om isen holder og hvis ikke, få våde fødder. Nå, der er nu nok en voksen i nærheden, der griber ind, inden det går galt. 

Røverknolden ligger i udkanten af skoven, et stenkast fra  Rebild by, og lige overfor nedkørslen til Rebild Efterskole. Naturligvis er her en rummelig en parkeringsplads, og skal vi tro omtalen på visitnordjyllands hjemmeside, så er den Nordens bedste naturlegeplads. Her bliver de små udfordret på den lange sansesti med mandshøje paddehatte og store dyr skåret ud i træ. Her får klatrebørnene rig lejlighed til at prøve kræfter i de store tovværk, og tag endelig madkurven med. Der er borde og bænke på pladsen, der er halvtag og bålplads og så er her lækker natur hele vejen rundt. Der er altså gode muligheder for at bage snobrød eller blot sidde i fred og fordragelighed med familien og kigge ind i flammerne. 

Er det nødvendigt med et toiletbesøg, så er der offentlige toiletter i den bygning, der hedder Vedsted Skovhus. Følg skiltene derhen - der er nok et par hundrede meter til fods. Jeg var selv inde og benytte toilettet sidste gang jeg var der, og de var rene og pæne. Skovhuset har også et stort fællesrum med borde og bænke og rigtig mange informationer om Rold Skov og dyrelivet. 

OBS: dette indhold er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af Smykker. Derfor er dette indhold markeret.

Næste indlæg
Danske rovfugle
I Danmark er der ni forskellige rovfugle:1. Musvåge: Musvågen er kraftigt bygget med et temmeli…
Læs mere
Liste: De bedste naturoplevelser i Danmark
Elsker du storslået natur? Så behøver du faktisk ikke rejse så langt for at opleve det. Faktisk behø…
Læs mere
Hvad er en blishøne?
En blishøne er nem at kende i den danske natur, da den har en sort fjerdragt og et hvidt næb. Den ha…
Læs mere